RECEPT - VEGETARISCHE FALAFEL 

Dit is nou typisch zo’n gerecht waar je niet snel aan denkt om te maken. Maar het is zo lekker, dus wel doen hoor! Aangezien ik graag vegetarisch eet, is falafel een uitermate lekker en makkelijk recept! 

INGREDIËNTEN (VOOR 2 PERSONEN)

 

220 g biologische kikkererwten (uitgelekt)

1 ei

1 uitje

2 teentjes knoflook

1  rode chilipeper

2 theelepels komijnpoeder

2 theelepels geelwortelpoeder (kurkuma)

20 g verse peterselie

20 g verse koriander

8 eetlepels boekweitmeel

1 theelepel zeezout

Sap van ½ citroen

8 cherrytomaatjes

8 el Griekse yoghurt (géén 0%)

3 eetlepels kokosolie (om in te bakken) 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Was de kikkererwten met water en maak ze droog.
  2. Snij de ui grof.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snij deze in kleine stukjes.
  4. Was de verse peterselie en koriander en leg wat peterselie apart voor de yoghurtsaus.
  5. Pureer de kikkererwten, ei, ui, 1 teen knoflook, chilipeper, specerijen, peterselie, koriander, boekweitmeel, zeezout en citroensap in de keukenmachine tot je een gladde pasta hebt.
  6. Proef of de falafel goed op smaak is.
  7. De pasta mag niet te nat zijn; je moet er goed balletjes van kunnen draaien. Is de pasta wel te nat? Voeg dan een extra eetlepel boekweitmeel toe.
  8. Was de sla en de tomaatjes en snij de tomaatjes daarna in tweeën. 
  9. Leg de groente alvast op een bord en schenk er voor de smaak wat lekkere balsamico-azijn overheen.
  10. Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en voeg de knoflook, peterselie, peper en zout toe. Goed roeren.
  11. Verhit een flinke scheut olie in een niet al te grote koekenpan met dikke bodem  (de falafelballetjes moeten minimaal voor de helft in de olie liggen).
  12. Bak de falafel maximaal 5 minuutjes (kijk ondertussen even of de onderkant al mooi goudbruin kleurt).
  13. Draai de balletjes om en bak de andere kant.

Leg de falafel op het bord erbij en gooi er een lekkere klodder yoghurtsaus overheen.

 

Eet smakelijk!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0