RECEPT - BANANENPANNENKOEK

INGREDIËNTEN (6 PANNENKOEKJES)

1 rijpe banaan

2 eieren

1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Kokosolie (om in te bakken)

 

Optioneel als topping

Beetje honing

Blauwe bessen

Kaneel

Kokosschaafsel


Lekker pannenkoeken eten zonder je schuldig te voelen? Dat kan met dit recept! Een heerlijk zoet ontbijt om je vingers bij af te likken. En ook nog eens supersimpel, want je hebt maar drie ingrediënten nodig voor de pannenkoeken.

 

Met de toppings kun je er natuurlijk een vrolijk feestje van maken.

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de banaan en snij in plakjes.
  • Doe de banaan, de eieren en het bakpoeder in een kom en mix alles met de staafmixer tot een glad beslag (ik gebruik het hoge bakje die bij de mixer hoort).
  • Verhit een pan met wat kokosolie op laag vuur.
  • Giet een beetje van het mengsel in de pan en bak op laag vuur. 
  • Laat even bakken en kijk tussentijds voorzichtig of de pannenkoek al klaar is om om te draaien, vaak duurt het best even voordat de pannenkoek niet meer zacht is.
  • Als je de pannenkoek om kunt draaien, kun je het vuur iets hoger zetten totdat je pannenkoekje mooi bruin is van kleur.
  • Versier je pannenkoek met de toppings en klaar is je heerlijke én gezonde ontbijt!

Enjoy!