RECEPT - BROCCOLI BURGER

INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)

250 gram broccoli

2 vrije uitloop eieren

65 gram volkoren speltmeel

50 gram parmezaanse kaas

Bosje verse koriander

1/2 theelepel gemalen komijn

1 theelepel gedroogde peterselie

2 teentjes knoflook

1/2 rode peper

1 sjalot

1 eetlepel pijnboompitjes

Snuf zout

 


Als je af en toe moeite hebt om voldoende groente te eten, dan is deze broccoli burger misschien wel iets voor jou! Voor je gevoel eet je namelijk geen groente, maar wél een heerlijke burger! En per persoon eet je dan toch al gauw zo'n 125 gram broccoli per persoon. Dat is nog niet voldoende voor de hele dag, maar het scheelt toch! En daarbij zijn deze burgertjes ook nog eens heel makkelijk te maken. Je hebt wel een keukenmachine nodig, maar dan ben je ook zo klaar!

BEREIDINGSWIJZE

  • Snij de roosjes af van de broccoli en spoel af met water.
  • Maal de broccoli fijn in de keukenmachine.
  • Doe de broccoli in een kom.
  • Maal nu de sjalot, koriander en kaas tot fijn schaafsel in de keukenmachine.
  • Klop de eieren kort met een vork los.
  • Snipper de rode peper en sjalot fijn.
  • Voeg nu het meel, eieren, kaas, zout, koriander, komijn, peterselie, rode peper, sjalot en pijnboompitjes toe aan de broccoli.
  • Pers de knoflook uit boven de kom.
  • Spatel alles door elkaar totdat het goed gemixt is.
  • Druk het geheel met je spatel aan, zodat alle 'lucht' uit het mengsel is.
  • Verwarm een grillpan op middelhoog vuur.
  • Laat wat olie smelten in de pan.
  • Pak steeds met 2 eetlepels een plukje van het mengsel samen en pers het samen tot een bolletje.
  • Leg het bolletje in de grillpan en maak er met de achterkant van je eetlepel een burgertje van, van circa 1 cm dik.
  • Bak de burgertjes voor ongeveer 4 minuten in de pan en draai ze voorzichtig om. Bak ook de andere kant bruin.
  • Herhaal dit totdat je groentemengsel op is.

Enjoy!