WELKOM OP HAPPY FOOD, HAPPY NATURE!

Ik ben Jacomijn en met veel plezier schrijf ik voor Happy Food, Happy Nature. Een site met recepten en leuke artikelen over alles wat mij interesseert: voeding met respect voor mens, dier en milieu.

Mijn doel? Mensen inspireren om ook een gezond voedingspatroon aan te nemen. Niet voor even maar voor altijd! Wat is jouw doel? Fit worden, afvallen of een gezonde leefstijl aannemen? Alles begint met gezonde voeding.

Hoe het begon

Sinds 2012 heb ik klachten in de vorm van misselijkheid en buikpijn. Na jarenlang gedacht te hebben dat dit komt door het prikkelbare darmsyndroom (dat had de dokter mij verteld), weet ik sinds april 2016 dat dit komt door een lactose intolerantie. Hierdoor moet ik erg op mijn voeding letten. Niet zo leuk, maar uiteindelijk hebben mijn klachten er wel voor gezorgd dat ik heel gezond ben gaan eten en ik me nu beter voel dan ooit. Door me in voeding te verdiepen, ben ik erachter gekomen dat we namelijk best raar zijn gaan eten, als in veel kant-en-klaar en met heel weinig liefde voor je lijf.

Genieten van koken én eten

In basis maak ik vrijwel alles zelf met pure, onbewerkte en veelal biologische ingrediënten. Dus weer echt koken, in plaats van de makkelijke route met veel pakjes en zakjes. In mijn geval laat ik ook nagenoeg alles staan waar dierlijke melk (lactose) in zit. En geloof me, melk (of melkpoeder, wei, wrongel, melkvet, melkeiwit, etc.) zit in ontzettend veel producten. Bekijk maar eens goed de ingrediëntenlijst op de verpakkingen. Nu laat ik dit staan vanwege mijn lactose intolerantie (een klein beetje kan ik wel hebben), maar ik geloof ook dat een mens helemaal niet gemaakt is om zoveel dierlijke zuivel tot zich te nemen. Liever kies ik dus voor plantaardige zuivel, zoals amandel-, soja-, of havermelk.

 

Het resultaat? Ik eet nu echt veel lekkerder en voel me beter dan ooit! En als je eenmaal gewend bent aan deze manier van leven, neemt het heus niet zo veel tijd in beslag. Sterker nog, je wordt er zo enthousiast van, dat je niet meer anders wil. 

Gezond eten; wat houdt dat in?

En wat is dan gezond? Iedereen heeft daar een eigen idee bij. De één vindt laag in calorieën gezond, de ander laag in koolhydraten en weer een ander kijkt naar onbewerkte ingrediënten, zoals ik. Ik kan je niet vertellen wat nu echt gezond is, maar ik weet wel dat ik me met deze manier van eten bijzonder goed voel: een grote vermindering van klachten en ik zit veel beter in mijn lijf dan hiervoor. 

Niet alle recepten op happyfoodhappynature.nl zijn volledig lactosevrij, maar wel allemaal erg lekker. De recepten zijn verdeeld per categorie. Ga maar eens kijken. En als je een recept hebt geprobeerd, laat je me dan weten wat je er van vindt?

LOVE FOOD, LOVE NATURE, LOVE LIFE!

Liefs, Jacomijn