GNOCCHI GROENE PESTO

INGREDIËNTEN (VOOR 2 PERSONEN)

1 pak gnocchi (deegballetjes in vacuüm gezogen pak)

1 zakje rucola sla

12 cherry tomaten

Scheut basilicum olijfolie

 

Kokosolie (om in te bakken)

4 flinke eetlepels zelfgemaakte pesto

 

 

Ingrediënten zelfgemaakte groene pesto (basilicum)

1 flinke teen biologische knoflook

30 g pijnboompitten

30 g Parmezaanse kaas (stuk)

20 g verse blaadjes basilicum

1 biologisch sjalotje

5 el olijfolie, extra vierge

Snuf peper & zout


Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit gerecht eigenlijk best wel vaak maak. Het is heerlijk én snel klaar, dus tja, dan is de keuze soms snel gemaakt! En altijd een succes als er mensen komen eten.

Het lekkerst is als je dit gerecht maakt met zelfgemaakte pesto. En als je dit nog hebt staan, dan ben je al helemaal snel klaar! Benieuwd geworden? Probeer het zelf maar!

BEREIDINGSWIJZE

  1. Als je de home made pesto wilt maken, begin hier dan mee. Hoe je dit maakt, lees je hier.
  2. Was daarna de rucola sla en laat uitlekken (of gebruik zoals ik een sla centrifuge. Ideaal)!
  3. Was de cherry tomaten en snij deze door de helft.
  4. Smelt wat kokosolie in een grote koekenpan en bak hierin in 10 - 15 minuten de gnocchi totdat ze lichtbruin zijn.
  5. Leg ondertussen een bodempje van rucola sla op de borden en sprenkel hierover een scheutje basilicum olijfolie.
  6. De cherry tomaatjes leg je aan de rand van het bord. 
  7. Als de gnocchi klaar is, doe je dit in een grote kom en schep de pesto erbij. Goed roeren totdat alles lekker gemengd is.
  8. Leg nu de gnocchi op de borden.
  9. Optioneel kun je nog wat kaas over het gerecht raspen (staat zo leuk). 

 

En dan ben je al weer klaar! Lekker snel toch?

 

Eet smakelijk!