NOEDELS MET GARNALEN EN ANANAS

Ingrediënten (voor 2 personen)

150 gram noedels 

1/2 verse ananas

280 gram garnalen 

3 stengels lente-ui

4 eetlepels soyasaus (ik gebruikte de zoete variant)

3 handjes cashew noten (ongezouten)

2 cm verse gember

Kokosolie (om in te bakken)

 


Tijdens de warmere maanden heb je niet altijd trek in een zware maaltijd. Dan is dit een fijn receptje! Licht en friszoet door de ananas en gember. Ik word hier in ieder geval blij van. Jij ook?

Bereidingswijze

  1. Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de cashewnoten. Als ze beginnen te ruiken, dan leg je ze op een apart bordje.
  2. Snij de ananas door de helft, verwijder de schil en snij de ananas in blokjes.
  3. Was de lente-ui en snij deze in ringetjes.
  4. Verwijder de schil van de verse gember en snij in dunne plakjes. Hierna snij je de plakjes in vieren.
  5. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Smelt wat kokosolie in een koekenpan en bak hier de garnalen. 
  7. Giet ondertussen de noedels af en spoel met koud water. Gooi nu een scheut olijfolie over de noedels en verspreid dit goed door met 2 vorken door te noedels te gaan.
  8. Wanneer de garnalen mooi lichtbruin zijn, haal je ze van het vuur.
  9. Doe de noedels terug in een warme koekenpan en voeg de garnalen, lente-ui, ananas, gember, soyasaus en cashewnoten toe.
  10. Roer kort door en dan ben je klaar!