RECEPT ZOETE AARDAPPEL FRIET

INGREDIËNTEN (KLEINE PORTIE 4 PERSONEN)


 

3 grote zoete aardappelen

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel komijn

 

Snuf zeezout

 

1.      

Je zou het misschien niet denken, maar de zoete aardappel is eigenlijk een knol. Hij wordt ook wel ‘bataat’ genoemd en behoort officieel tot de groenten. De bataat bevat veel voedingsvezels en vitamines en de zoete aardappel is rijk aan mineralen als calcium, foliumzuur en kalium.

 

 

Daarnaast is deze knol erg veelzijdig: Je kunt er naast friet ook puree van maken, of je poft ‘m zoals je met de normale aardappel ook zou doen. Erg lekker! Des te meer reden om nu te starten met dit recept!

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappelen goed met water.
  • Verwijder de oneffenheden met een mesje (je hoeft de zoete aardappel niet te schillen).
  • Snij de aardappel in plakken en snij ze daarna in reepjes van ongeveer een ½  centimeter dik.
  • Doe de frietjes in een kom en voeg alle kruiden toe.
  • Mix het goed door elkaar zodat alle frietjes zijn voorzien van kruiden.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spreid de frieten hier over uit.
  • Zet de zoete aardappel friet ongeveer 30 minuten in de oven. Kijk tussentijds even hoe bruin ze al zijn en meng ze nog even door elkaar.

Heel krokant zullen deze frieten niet worden, maar desalniettemin zijn ze een erg lekker alternatief voor de traditionele frieten!

 

Tip!: Deze frieten kun je erg lekker eten met de knoflooksaus op basis van yoghurt (zie recept op deze site).