-
Was de aardbeien met water en haal het kroontje eraf.
-
Dep de aardbeien droog met een keukenpapiertje.
-
Smelt de chocolade au bain-marie. Ikzelf doe dit als volgt: Zet een iets grotere pan met zacht kokend water op het vuur. Pak dan een kleine steelpan en laat
deze 'drijven' in de grotere pan met water. Hier kun je prima de chocolade in smelten!
-
Prik de tapas prikkertjes in de onderkant van de aardbeien (waar het kroontje zat). Gebruik goede stevige prikkers, anders valt de aardbei vrij snel van de
prikker af.
-
Doop de aardbeien stuk voor stuk in de gesmolten chocolade (laat de onderkant vrij van chocolade).
-
Laat de overtollige chocolade er vanaf druipen en dep nu de aardbei in het
schaaltje met kokosrasp. Leg de aardbei voorzichtig op een bord of schaaltje.
-
Herhaal dit met alle andere aardbeien. Alles gedaan? Leg deze snack in de koelkast, zodat de chocolade goed opstijft.
Een fantastisch leuke snack voor bij de high tea, baby shower of bij een romantisch ontbijt op bed!
Tip!: Heb je nog wat gesmolten chocolade en kokos over? Mix dit dan door elkaar en giet het in een klein bakje. Bewaar ook in de koelkast en je hebt een lekkere chocoladereep!