Ik hoor je denken: wortel en sinaasappel samen in een soep? Oké, ik moest aan het begin ook even wennen aan het idee, maar de combinatie is heerlijk! Lekker fris, dus ideaal voor de zomer. En
weet je wat zo leuk is aan deze soep? Hij is zowel warm als koud ontzettend lekker! Dus als je wat over hebt; bewaar het in de koelkast en de volgende dag staat je lunch al klaar. Nieuwsgierig
geworden? Hoe je deze soep maakt, lees je hier!
-
Pel en snipper de ui.
-
Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine stukjes.
-
Rasp de wortelen en ook deze snij je in kleine stukjes.
-
Schil de verse gember en snij de 2 cm in hele dunne plakjes.
-
Smelt wat kokosolie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui totdat deze glazig ziet.
-
Voeg nu de zoete aardappel, wortelen en gember toe en bak deze voor 5 minuten mee.
-
Tap 1 liter water uit de kraan en breng aan de kook (waterkoker werkt altijd erg snel als je geen quooker hebt). Los hierin de groentebouillon
op.
-
Voeg de groentebouillon toe aan de pan en roer goed door. Laat het zachtjes koken voor ongeveer 25 minuten.
-
Snij ondertussen de sinaasappels door de helft en pers uit (let op pitjes)!
-
Was de blaadjes munt, sla uit en snij de blaadjes grof.
-
Nadat de soep 25 minuten zachtjes heeft gekookt, pak je de staafmixer en mix je het geheel tot een gladde soep.
-
Breng de soep op smaak met peper en zout.
-
Giet nu de sinaasappelsap door de soep en roer goed door.
-
Serveer de soep in een kom of bord en garneer met de muntblaadjes.
Nu ben je klaar, dus kan het genieten beginnen!