VEGETARISCHE BURGER VAN KIKKERERWTEN

INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)

4 ronde zachte bruine broodjes 

1 blikje biologische kikkererwten (400 g, uitgelekt)

1 blikje biologische maïskorrels (150 g, uitgelekt)

½ paprika (gesnipperd)

100 gram veldsla

1 lente-ui (in ringetjes)

2 rode uien (in ringen)

2 tomaten

100 g speltmeel

1 theelepel kerriepoeder

1/2 theelepel cayennepeper

Snufje zout

Plak feta, verkruimeld

Ghee of olijfolie (om in te bakken)


Als je graag burgers eet, maar liever wel kiest voor vegetarisch, is deze gemaakt van kikkererwten een heerlijke optie. Natuurlijk kun je ook een kant-en-klare vega burger kopen in de supermarkt, maar deze is echt veel lekkerder en het kost niet veel tijd om 'm klaar te maken. Voedzaam en erg yummie! 

BEREIDINGSWIJZE

  • Spoel de kikkererwten en mais af met water en maak deze daarna goed droog.
  • Was de lente-ui en paprika.
  • Hak de kikkererwten en maïs grof in de keukenmachine.
  • Meng het kikkererwtenmengsel met 4 eetlepels speltmeel, de lente-ui, de paprika, het kerrie- en cayennepoeder, peper en zout. Laat 10 minuten rusten.
  • Was de sla en tomaat. Snij de tomaat in plakjes en de rode ui in mooie ringen. De sla hoeft niet gesneden te worden. Verkruimel de feta.
  • Maak van het mengsel 4 mooie burgers. 
  • Laat wat Ghee of olijfolie smelten in de pan en bak de burgers hierin bruin. Draai ze voorzichtig om!
  • Eventueel kun je in een andere pan de opengesneden broodjes aan de binnenzijde kort bakken voor een krokante bite.
  • Beleg de broodjes met sla, een burger, ui en tomaat. Strooi er als laatste wat verkruimelde feta over.

 Eet smakelijk!


Ook nog op zoek naar een lekker voor- of nagerecht?