Bananenkoekjes met chocola en cashew

 

Ingrediënten (voor ca. 16 koekjes)

100 gram speltmeel

50 gram roggemeel

50 gram kokosmeel

 

3 biologische bananen

100 gram chocola (85% of meer)

 

40 gram cashewnoten (ongebrand/ongezouten)

1 eetlepel koekkruiden

1 eetlepel wijnsteenbakpoeder

30 gram kokosolie

1 sinaasappel

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel de bananen en prak deze in een grote kom.
  3. Voeg de koekkruiden, wijnsteenbakpoeder en de 3 meelsoorten toe en meng goed door elkaar.
  4. Hak de chocola en cashewnoten grof in de keukenmachine. 
  5. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en rasp de sinaasappel. Meng dit alles, samen met de chocola en cashewnoten, door het deeg.
  6. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en maak van het deeg kleine balletjes die je plat drukt op de plaat.
  7. Zet ze voor 25 minuutjes in de oven en laat daarna goed afkoelen.

 

Eet smakelijk!