Bananenkoekjes met chocola en cashew
Ingrediënten (voor ca. 16 koekjes)
100 gram speltmeel
50 gram roggemeel
50 gram kokosmeel
3 biologische bananen
100 gram chocola (85% of meer)
40 gram cashewnoten (ongebrand/ongezouten)
1 eetlepel koekkruiden
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
30 gram kokosolie
1 sinaasappel
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Pel de bananen en prak deze in een grote kom.
-
Voeg de koekkruiden, wijnsteenbakpoeder en de 3 meelsoorten toe en meng goed door elkaar.
-
Hak de chocola en cashewnoten grof in de keukenmachine.
-
Smelt de kokosolie in een steelpannetje en rasp de sinaasappel. Meng dit alles, samen met de chocola en cashewnoten, door het deeg.
-
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en maak van het deeg kleine balletjes die je plat drukt op de plaat.
-
Zet ze voor 25 minuutjes in de oven en laat daarna goed afkoelen.
Eet smakelijk!