RECEPT - CHOCOLADEPANNENKOEK

INGREDIËNTEN (6 PANNENKOEKJES)

1 rijpe banaan

2 eieren

1 kleine eetlepel cacaopoeder

1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Kokosolie (om in te bakken)

 

Optioneel als topping

Beetje honing

Aardbeien

85% pure chocolade

Kokosschaafsel


Mjammie! Ben jij ook zo'n chocolademonster? Dan wordt dit jouw favo ontbijtje! Deze lekkere chocoladepannenkoekjes laten jouw dag namelijk heel goed beginnen. So sweet!

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de banaan en snij in plakjes.
  • Doe de banaan, de eieren, cacao en het bakpoeder in een kom en mix alles met de staafmixer tot een glad beslag (ik gebruik het hoge bakje die bij de mixer hoort).
  • Verhit een pan met wat kokosolie op laag vuur.
  • Giet een beetje van het mengsel in de pan en bak op laag vuur. 
  • Laat even bakken en kijk tussentijds voorzichtig of de pannenkoek al klaar is om om te draaien, vaak duurt het best even voordat de pannenkoek niet meer zacht is.
  • Als je de pannenkoek om kunt draaien, kun je het vuur iets hoger zetten totdat je pannenkoekje mooi bruin is van kleur.
  • Versier je pannenkoek met de toppings en klaar is je heerlijke én gezonde ontbijt!

Enjoy!