RECEPT STOL MET SPIJS

INGREDIËNTEN

Broodje

200 gram amandelmeel

150 gram gebroken lijnzaad

5 vrije uitloop eieren

2 eetlepels honing

Rasp van 1 sinaasappel

1 eetlepel kaneel

3 eetlepels kokosolie

1 eetlepel wijnsteenbakpoeder

Snuf zeezout

60 gram notenmix (ongebrand/ongezouten)

130 gram rozijnen (ongezwaveld)

 

Spijs

100 gram amandelmeel

2 eetlepels geraspte kokos

1 eetlepel honing

1 eetlepel kokosolie

1/2 theelepel vanillepoeder (ongezoet)

 

 


BEREIDINGSWIJZE

Spijs

We beginnen met de spijs. 

  • Doe het amandelmeel samen met de kokosrasp en de vanillepoeder in de keukenmachine.
  • Smelt de kokosolie en giet dit samen met de honing erbij in de keukenmachine.
  • Mix totdat je een mooi geheel krijgt.
  • Laat voor nu even staan in een kommetje.

Broodje

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Pak een grote kom en meng hierin het amandelmeel, lijnzaad, zout, kaneel en wijnsteenbakpoeder.
  • Smelt de kokosolie in een klein steelpannetje.
  • Voeg de eieren en honing toe aan de droge ingrediënten en roer goed door.
  • Voeg nu de gesmolten kokosolie toe en roer wederom door.
  • Was nu de sinaasappel en rasp deze. 
  • Voeg de sinaasappelrasp, notenmix en rozijnen toe en schep dit voorzichtig door het deeg.
  • Pak een cakevorm van ongeveer 26 x 12 cm en doe hier een vel bakpapier in.
  • Giet nu de helft van het deeg in de vorm en verdeel dit met een spatel.
  • Pak nu de spijs en maak hier een rol van, van ongeveer 23 centimeter breed.
  • Leg deze rol van spijs nu in de cakevorm.
  • Voeg nu de rest van het deeg toe en verdeel alles mooi.
  • Zet de stol voor ongeveer 50 - 60 minuten in de oven (afhankelijk van hoe hard het gaat). 

Laat de stol afkoelen en geniet!