Havermout-appel cakejes met cranberries

 

Ingrediënten

150 gram havermout

6 eetlepels havermeel

2 vrije uitloop eieren

2 appels

2 eetlepels kokosolie

2 theelepels kaneel 

1 theelepel koekkruiden (of nootmuskaat)

2 theelepels wijnsteenbakpoeder

1 eetlepel ahornsiroop

2 handjes cranberries

Snuf zout

 

Een heerlijk receptje voor lekkere cakejes die in een handomdraai gemaakt zijn. De appel en cranberries geven de cakejes een frisse smaak en de kaneel en ahornsiroop maken het ietsje zoet. Niet heel zoet natuurlijk, maar gewoon net goed! Gewoon even proberen dus, hup!

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels en rasp ze met een grove rasp.
  3. Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
  4. Doe de havermout samen met de eieren in een kom en mix dit goed door elkaar.
  5. Voeg de appels, ahornsiroop, het havermeel, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en zout er bij en mix weer goed door elkaar. Laat voor 10 minuutjes staan (als het te nat blijft, voeg je wat havermeel toe).
  6. Schep hierna rustig de cranberries erdoor.
  7. Pak een klein overschaaltje en doe hier een vel bakpapier in. 
  8. Giet het mengsel in de schaal. 
  9. Bak de cakejes in 60 minuten gaar (check met een prikkertje of het deeg van binnen niet meer nat is).  
  10. Laat afkoelen en snij daarna in vierkantjes. 

 

Smullen maar!

 

Tip!: Bewaar deze cakejes in een afgesloten bak in de koelkast.