RECEPT RUCOLA, FRUIT, AVOCADO EN GEITENKAAS

INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)

1 zak rucola sla

1 (Thaise) mango

250 gram verse aardbeien

1 avocado

1 schijf verse geitenkaas

Handje kiemgroenten

Scheut olijfolie

Snuf peper


Onlangs ben ik verhuisd en hielp mijn lieve moeder mij met opruimen en schoonmaken. Tijdens al die arbeid is een voedzame lunch natuurlijk een must! Mams had heerlijke ingrediënten meegenomen met dit als resultaat: een salade van rucola, vers fruit, avocado, geitenkaas en kiemgroenten. Een heerlijke frisse salade die je zo in elkaar gedraaid hebt. Lees maar!

 

 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Was de rucola, kiemgroenten en aardbeien goed met water. Laat de rucola en kiemgroenten uitlekken en verwijder de kroontjes van de aardbeien. 
  2. Snij de mango in de lengte doormidden en draai de helften in tegengestelde richting zodat de helften loslaten van de pit. Snij de mango in reepjes van de pit of uit de schil.
  3. Snij nu ook de avocado in de lengte doormidden en trek de helften van elkaar. Leg de helften één voor één in je handpalm en snij (voorzichtig!) de avocado in lange repen. Wip nu met een eetlepel de repen uit de schil. Herhaal dit met de andere helft. 
  4. Pak 2 schaaltjes en leg een bodem van rucola.
  5. Leg hierop de repen mango, avocado en aardbeien. 
  6. Verkruimel de geitenkaas boven de salade en leg de kiemgroenten hierop.
  7. Gooi over beide schalen een scheut olijfolie en een scheut peper.

 

Klaar en... smullen maar!