RECEPT - CHOCOLADENOTEN

INGREDIËNTEN (SCHAALTJE)

75 gram ongebranden en ongezouten noten naar keuze (ik heb hier pecannoten gebruikt)

150 gram chocolade > 85% (ik heb met zeezout gebruikt)

 

Benodigdheden

IJsblokjesvorm van siliconen

1 grote pan en 1 steelpannetje

Vriezer

 


Ben jij ook zo'n lekkere snoepert? Ik wel! Maar dan liever wel in gezonde varianten. Zo maak ik bijvoorbeeld zelf chocoladenoten. Deze hebben ze in de supermarkt natuurlijk ook wel, maar dan vaak alleen met pinda's en in niet al te hoge pure chocolade.

Daarom maak ik ze graag zelf. Met verschillende nootjes in meer dan 85% chocolade. Easy peasy!


BEREIDINGSWIJZE

(Helaas had ik niet alle juiste attributen in huis (zoals een ijsblokjesvorm; zit in de verhuisdoos). Dus de foto's zijn ter illustratie). 

  • Breng water bijna aan de kook in een grote pan.
  • Brokkel ondertussen de chocoladereep in de steelpan.
  • Is het water goed heet? Plaats dan voorzichtig de steelpan in de grote pan met water (pas op dat het water niet overloopt).
  • Laat de chocolade langzaam smelten en roer af en toe door.
  • Zet je ijsblokjesvorm klaar.
  • Is de chocolade volledig gesmolten? Haal de pan dan uit het water en zet op een onderzetter naast de ijsblokjesvorm.
  • Schep met een klein lepeltje wat gesmolten chocolade in elk vormpje.
  • Leg hier nu per vormpje een noot in. 
  • Giet er nu wat chocolade overheen, zodat de noot goed in de chocolade zit.
  • Alle vormpjes gevuld? Zet het geheel dan voor circa 15 minuten in de vriezer.
  • Na het kwartier haal je het uit de vriezer en kun je het of direct opeten of in een bakje bewaren in de koelkast.

Geniet!