Stamppot zoete aardappel, andijvie en feta

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

2 grote stuks zoete aardappel 

300 gram andijvie 

1 eetlepel kerriepoeder

1/2 plak verse feta

Handje pistache nootjes

4 stukjes gedroogde tomaat

Klontje roomboter

Snuf peper en zout

 

 

 

 

 

De traditionele stamppot wordt gemaakt van de oer-Hollandse aardappel. Maar je kunt ook een heerlijke stamppot maken van zoete aardappel! Net zo lekker, maar een stuk voedzamer. En ook wel leuk: weer eens wat anders dan normaal. Snel proberen dus!

 

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen in 8 - 10 minuten gaar.
  3. Was de andijvie en snij in fijne stukjes.
  4. Pak een koekenpan en bak hierin de helft van de andijvie, samen met de kerriepoeder. Roer goed door.
  5. Brokkel de feta in stukjes.
  6. Giet de gekookte aardappelen af en stamp deze samen met het klontje roomboter en snuf peper & zout fijn.
  7. Roer nu de gebakken én rauwe andijvie en de feta erdoor. 
  8. Schep de stamppot op en garneer met de stukjes gedroogde tomaat en pistache nootjes.

Enjoy!