RECEPT BIESLOOKPESTO

INGREDIËNTEN

50 gram verse bieslook

35 gram amandelen (ongebrand & ongezouten)

35 gram pijnboompitjes

1 teentje knoflook

20 gram Parmezaanse kaas (stuk)

3 eetlepels olijfolie extra vierge

Snuf zeezout en peper

 

 


Denk jij bij pesto ook direct aan groene pesto op basis van basilicum? Die is natuurlijk ook om te smullen, maar je kunt van veel meer ingrediënten een pesto maken! Bijvoorbeeld van bieslook. Die is wat pittiger van smaak, maar ook zeker erg lekker! En natuurlijk ook weer heel eenvoudig te maken. Lees hieronder hoe! 

 

BEREIDINGSWIJZE

  • Knip de bieslook van de plant, was het goed met water en laat uitlekken.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Wanneer je de heerlijke geur gaat ruiken, zet je de pan uit en gooi je de pijnboompitjes over op een bordje (anders heb je kans dat ze alsnog zwart worden omdat de pan nog heet is).
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, en mix totdat je een mooi glad geheel hebt. Wanneer er veel aan de rand blijft pakken, haal je dit met een spatel van de rand en zet je de machine nogmaals aan. 
  • Klaar ben je! 

Tip: Heb je pesto over? Bewaar dit dan in een klein wekpotje met bovenop een laagje olijfolie. Bewaar in de koelkast.