RECEPT - BLOEMKOOLPIZZA GEITENKAAS, WALNOTEN, TIJM

INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)

1 verpakking bloemkoolbodem voor pizza (2 bodems)

1 ronde plak verse geitenkaas

150 gram magere kwark

1 eetlepel honing

Handje walnoten

1 conference peer

Paar takjes tijm

2 flinke handen veldsla 


Een bloemkoolpizzabodem zelf maken? Natuurlijk, dat kan! Maar daar moet je wel even de tijd voor hebben. Met mijn drukke leven heb ik dat niet altijd, daarom vind ik de kant-en-klare variant ook prima. Lekkere verse toppings erop, even bakken en klaar ben je! 

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de pizzabodems uit de verpakking en leg ze op een plank.
  • Doe de kwark en honing in een kom en verkruimel de geitenkaas hier boven. Schep dit door elkaar.
  • Smeer het mengsel met de achterkant van een lepel uit over de 2 pizzabodems.
  • Verdeel de walnoten over de bodems.
  • Ris de tijm van de takjes af en strooi erover.
  • Schil de peer en verwijder het klokhuis. 
  • Snij de peer in plakjes en leg deze als laatste op de pizza.
  • Zet de pizza nu voor een minuut of 8-10 in de oven. Kijk af en toe of dit niet te hard gaat. 
  • Was ondertussen de veldsla en laat deze goed uitlekken.
  • Als de pizza's klaar zijn, haal je ze uit de oven en garneer je ze met de sla.

 Eet smakelijk!