HUMMUS ZONGEDROOGDE TOMAAT

INGREDIËNTEN

250 gram kikkererwten (uit pot en uitgelekt gewicht)

2 eetlepels tahin (sesampasta)

8 stukjes zongedroogde tomaat

2 teentjes knoflook

sap van 1/2 citroen

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel chilivlokken

5 eetlepels olijfolie

Snuf peper en zout

 


Hummus is mijn nieuwe verslaving! Ik smeer het namelijk op alles: crackers, brood, rauwe groenten, wraps. Maakt mij niet uit, want het maakt alles nog lekkerder! En natuurlijk kun je hummus zo kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar als je het zelf maakt, dan weet je pas echt precies wat erin zit. En het weer zo makkelijk hè: alle ingrediënten in een kom, doorroeren, in de mixer et... voila!


BEREIDINGSWIJZE

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af met water. Maak ze hierna met een schone theedoek droog.
  2. Knijp de 1/2 citroen uit boven een kom (let op pitjes)!
  3. Snij de knoflook in grove stukken.
  4. Doe nu alle ingrediënten in een grote kom en roer goed door.
  5. Lepel het mengsel in de mixer en mix totdat je een glad mengsel krijgt. 
  6. Vind je het mengsel nog iets te dik? Druppel dan wat extra olijfolie door de hummus en mix opnieuw.

 

Bewaar de hummus in een afgesloten pot in de koelkast.