Speculaas
250 gram ongebrande noten (naar keuze)
30 gram speculaaskruiden (de biologische speculaaskruiden is vaak wat kruidiger dan de 'gewone' speculaaskruiden)
7 verse dadels
3 eetlepels biologische honing
Vulling
150 gram biologische amandelmeel
3 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels biologische honing
2 eetlepels kokosolie
1 sinaasappel
1/2 theelepel ongezoete vanillepoeder
Toen ik dit recept had gemaakt en een eerste hap nam gingen bij mij de engeltjes zingen....! Want wat is dit lekker zeg! Door de ingrediënten is het best een dure snack, maar voor mij absoluut waard! Die nasmaak van speculaas.... Mjam! Bewaar de gevulde speculaas in de koelkast en je kunt er 2 weken mee doen (als je je hebt kunnen beheersen). Echt een aanradertje!
Je hebt nu 3 plakken van dezelfde grootte. Stapel ze op elkaar, met de amandelvulling in het midden. Druk het geheel een beetje aan. Zet nu in de koelkast totdat het wat harder is geworden. Snij ze hierna in stukje van circa 2 x 2 cm.
Dat wordt hemels genieten!!
Tip!: Bewaar dit pareltje in de koelkast.