Nasi
Ingrediënten (4-5 personen)
300 gram zilvervliesrijst
2 uien
1 prei
1 teen knoflook
1 rode puntpaprika
100 gram taugé
200 gram kapucijners
Paar takjes verse koriander
1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
1 theelepel komijn
1 theelepel laos
2 eetlepels ketjap
2 theelepels sambal (afhankelijk hoe pittig de sambal is)
1 ei per persoon
Kokosolie om in te bakken
Snuf zout
Bereidingswijze
-
Zet een pan water met wat zout op het vuur en breng aan de kook. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
-
Was de prei goed en snij deze in ringen.
-
Snipper de ui en pers de knoflook.
-
Was de paprika en snij in kleine blokjes.
-
Fruit de ui 2 minuutjes in een koekenpan en voeg hierna de knoflook toe.
-
Voeg na 1 minuut de prei toe en roer goed door.
-
Strooi de kruiden erbij en voeg als laatste ook de paprika toe. Zet een paar minuutjes op een laag vuurtje.
-
Laat de kapucijners uitlekken. Was de taugé met water. Voeg de kapucijners en taugé toe aan het geheel.
-
Nadat de rijst gekookt is, roer je schep voor schep de rijst door het groentemengsel wat op een laag vuurtje staat.
- Snij de koriander grof en roer dit er doorheen.
-
Als laatste roer je de ketjap en sambal door de nasi.
Als je het lekker vindt, kun je nog een eitje bakken!