RECEPT THAISE TOM KHA SOEP

INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)

2 serehstengels
100 g shiitake paddestoel
2 blokjes groentebouillon

1 bakje biologische taugé
Verse gember (4 cm, geschild en in dunne plakjes)
1 rode peper, in kleine ringetjes
2 tl kokosbloesemsuiker
400 ml kokosroom
2 ½ eetlepels vissaus
2 ½ eetlepels verse limoensap
Klein handje verse munt
Klein handje verse basilicum

1,2 liter water 


Iedereen die in Thailand is geweest, heeft deze soep wel eens gegeten. En die is heerlijk! Dus waan je thuis in ons koude kikkerland ook weer even in Thailand, met het eten van deze heerlijke soep.

 

Aangezien ikzelf geen vlees eet, heb ik de kip achterwege gelaten. Ik hecht veel waarde aan dierenwelzijn en ben groot fan van deze soep!

BEREIDINGSWIJZE

  1. Was eerst alle verse ingrediënten goed met water (maak de paddestoelen schoon met een borsteltje).
  2. Snij de witte onderkant en de bovenste groene stengels af van de sereh.
  3. Kneus met de platte zijde van een breed mes de serehstengels en snijd in grove stukken.
  4. Halveer de champignons.
  5. Doe het water in een soeppan en breng dit op middelhoog vuur zachtjes aan de kook samen met de kippenbouillon, sereh & gember, rode peper en kokosbloesemsuiker.
  6. Voeg de champignons, taugé en kokosmelk toe.
  7. Laat dit geheel 5 minuutjes (niet koken!) staan (af en toe roeren).
  8. Voeg de vissaus en het limoensap toe. Proef of de soep juist op smaak is. Zoek naar de juiste balans tussen pittig, zuur, zout en zoete smaken. Als de soep niet zoutig genoeg is, kun je een eetlepel vissaus toevoegen. Wanneer de soep te zuur is, voeg je een theelepel extra kokosbloesemsuiker toe. Als de soep te pittig is, of als je deze romiger wilt dan kun je meer kokosmelk toevoegen. Wanneer de soep pittiger mag, kun je meer pepers toevoegen. 
  9. Haal de stukken sereh uit de soep.
  10. Schep de soep in de soepkommen en bestrooi als garnering de verse munt- en basilicumblaadjes hier overheen.

 

Eet smakelijk!

 


Na de soep nog op zoek naar een lekker hoofdgerecht