RECEPT - MUESLIREEP

INGREDIËNTEN (CIRCA 6 STUKS)

45 gram speltvlokken

55 gram cashewnoten 

180 gram verse medjool dadels (gewogen met pit)

30 gram pure chocolade (85% of hoger)

1 handje cranberries of rasp van 1 mandarijn

 

1/2 eetlepel biologische honing


Weer zo'n heerlijk recept voor een zoete snack, met pure ingrediënten. Ik neem deze graag mee naar kantoor, als ik in de middag trek krijg in iets zoets. En door de dadels en noten vult het goed! Het levert je wat plakkerige handen op, maar dan heb je ook wat!

BEREIDINGSWIJZE

  1. Hak de cashewnoten, speltvlokken en chocolade in de keukenmachine. 
  2. Ontpit nu de dadels en snij ze in 2-en (dan pakt de keukenmachine ze beter). Doe de dadels, cranberries (of mandarijnrasp) en honing ook in de keukenmachine en hak tot een fijn geheel. 
  3. Pak een middengroot cakevorm of rechthoekig bakje en doe hier een vel bakpapier in.
  4. Leg de bal in het midden van de vorm en duw met je hand iets plat. Sla nu het bakpapier over de bovenkant en duw het mengsel met de achterkant van een lepel goed plat, totdat de hele bodem bedekt is (en egaal).  
  5. Haal het vel bakpapier met de grote reep uit de cakevorm en leg in de koelkast.
  6. Na 30 minuten is de reep wat harder en kun je er 6 repen van snijden. 
  7. Knip 6 vellen uit het bakpapier, zodat je iedere reep in kan wikkelen.

Bewaar de repen in een goed afgesloten bakje in de koelkast. 

 

 

Smikkelen maar!