Voor de burgers
130 gram rauwe bieten
60 gram havermout
1 sjalot
55 gram feta
1 ei
1 teentje knoflook
Handje verse basilicumblaadjes
Scheutje olijfolie
Mespuntje gemalen komijnzaad
Peper en zout
Topping
1 tomaat
1 kleine rode ui
Paar schijfjes augurk
Klein handje rucola sla
4 eetlepels kwark
1/2 teentje knoflook
Peper en zout
Theelepel gedroogde peterselie
2 volkoren broodjes
Ghee of olijfolie om in te bakken
Burgers zijn hot! En dan niet alleen de traditionele hamburgers, maar juist de vele vegetarische varianten. Zo heb je ook de bietenburger. Het leuke van biet is dat het niet alleen heel gezond is, maar ook een goede structuur heeft voor een burger. En hij is lekker, dat kan ik jullie verzekeren! Nieuwsgierig geworden naar deze lekkere burger? Lees dan snel verder!
Eet smakelijk!