RECEPT PANPIZZA

INGREDIËNTEN (2 PIZZA'S)

Bodem

170 gram volkoren speltmeel (voor de bodems

2 eetlepels speltmeel (om het deegje uit te rollen)

170 ml Griekse yoghurt (géén 0%)

1 theelepel gedroogde oregano

2 theelepels wijnsteenbakpoeder

Flinke snuf zout

 

Topping

4 eetlepels Griekse yoghurt 

1/2 teentje knoflook

Flinke snuf peper

Klein beetje zout

20 biologische cherry tomaatjes

2 handjes rucola sla

1 lente-ui

1/2 plak verse feta

 

Ghee of olijfolie (om in te bakken)

 


Het voordeel van dit recept is: je bent zo klaar. Het deegje duurt absoluut niet lang, de pizza vult enorm goed én het is gewoon te maken op je fornuis. Heb je nog meer argumenten nodig? Nee? Snel kokkerellen dan!

 

 

BEREIDINGSWIJZE

  • Was de tomaatjes, lente-ui en rucola sla goed.
  • Snij de cherry tomaatjes door de helft en de lente-ui in ringetjes.
  • Pak een kom en doe hier het speltmeel, yoghurt, zout, bakpoeder en gedroogde oregano in. Kneed er met je handen 2 flinke ballen van (als het deeg nog wat te nat is, voeg dan wat extra speltmeel toe). 
  • Pak een grote plank (of gebruik gewoon je schone aanrecht) en strooi hier 1 eetlepel speltmeel overheen (tegen het plakken).
  • Leg één deegbal op de plank en rol deze uit tot een ronde en dunne pizzabodem (herhaal dit hierna voor het tweede bodempje).
  • Meng vervolgens 4 eetlepels Griekse yoghurt met flink wat peper, een klein beetje zout en een geperst 1/2 teentje knoflook. 
  • (Als je fornuis groot genoeg is voor slechts één grote koekenpan, dan zou ik de bodempjes één voor één bakken). 
  • Verhit 1 eetlepel Ghee of wat olijfolie in de pan en leg het bodempje erin.
  • Bak beide kanten voor 2 á 3 minuutjes totdat de bodem mooi lichtbruin is (herhaal dit hierna voor het tweede bodempje).
  • Besmeer de bodems ieder met 2 eetlepels yoghurtsaus.
  • Leg hierop de tomaatjes, rucola, en lente-ui.
  • Verkruimel op het laatst de feta er overheen.

Eet smakelijk!