RECEPT KRENTENBROODJE

INGREDIËNTEN

100 gram amandelmeel

100 gram volkoren speltmeel

(ipv bovenstaande 200 gram kun je ook kiezen voor 100 gram kokosmeel, 50 gram havermeel en 50 gram havermout)

50 gram gebroken lijnzaad

1 theelepel wijnsteenbakpoeder

1 eetlepel verse sinaasappelrasp

3 eetlepels biologische honing

5 eieren (vrije uitloop)

50ml kokosolie (gesmolten)

2 eetlepels koekkruiden

60 gram cashew noten

125 gram rozijnen (ongezwaveld)

Snuf zout


Dit broodje is zowel lekker als ontbijt, lunch of gewoon als snack tussendoor. Eigenlijk altijd dus! Door de ingrediënten is het een heerlijk voedzaam maaltje. En moeilijk is het zeker niet: Je gooit alle ingrediënten door elkaar, even mixen en bakken maar! 

BEREIDINGSWIJZE

  •  Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pak een kom en meng het amandelmeel, speltmeel, lijnzaad, de koekkruiden, zout en bakpoeder door elkaar.
  • Doe vervolgens de 5 eieren en honing erbij.
  • Smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg ook toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Was de sinaasappel en rasp deze. Voeg dit samen met de noten en rozijnen toe aan het mengsel. Schep alles door elkaar. 
  • Pak een niet te grote cakevorm en doe hier een vel bakpapier in. Giet het mengsel in de vorm en zorg dat alles goed verdeeld is. 
  • Zet de cakevorm voor 45 minuten in de oven.
  • Na deze tijd kun je met een saté prikker controleren of het broodje gaar is: In dat geval moet de prikker droog zijn.

 Genieten maar!