TOMATEN-GROENTESOEP

INGREDIËNTEN (VOOR 4 KOMMEN)

800 gram tomaten

1 grote ui

1 teentje knoflook

70 gram tomatenpuree

750 ml water

2 groentebouillonblokjes

450 gram soepgroenten

Kokosolie (om in te bakken)

 

Optioneel

Spelbroodje

 

 


Meestal denk je bij soep direct aan tomatensoep. En terecht ook, want het is super lekker! Deze variant is goed gevuld met veel groenten, dus je kunt dit als een echte maaltijd beschouwen. Zeker als je er lekker een speltbroodje bij neemt. En net als alle andere recepten is ook deze zeer eenvoudig te maken. Probeer het maar!

 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snipper de ui.
  2. Was de tomaten en snij ze in vieren (verwijder het groen waar het steeltje heeft gezeten).
  3. Smelt de kokosolie in een koekenpan en fruit hierin 2 minuutjes de ui.
  4. Pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 minuut mee.
  5. Doe nu de tomaat erbij en bak 3 á 4 minuutjes op middelhoog vuur.
  6. Als laatste doe je de tomatenpuree erbij. 
  7. Pak nu een soeppan en breng het water samen met de groentebouillonblokjes aan de kook.
  8. Voeg nu het mengsel uit de koekenpan bij het water. Laat op laag vuur 12 minuten koken.
  9. Pureer het hierna met een staafmixer.
  10. Voeg nu de soepgroenten toe aan de tomatensoep.
  11. Laat nog voor 7 minuutjes koken op laag vuur.
  12. Breng de soep op smaak met wat peper, zout en eventueel wat maggi en wat druppels soya cuisine. 

 

Serveer de soep met een broodje. Eet smakelijk!