RECEPT COUSCOUS MET BROOD EN DIP

INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)

200 gram biologische couscous

300 gram spinazie

200 gram kikkererwten uit pot (uitgelekt)

1 komkommer

2 tomaten

2 plakken geitenkaas (plak die je normaal op brood doet)

Klein handje verse basilicumblaadjes

Scheutje basilicumolie

Snuf peper & zout

1 bruin stokbrood

1 bakje hummus

 


Een makkelijk, maar voedzaam gerecht! Deze frisse couscous is heerlijk in combinatie met een broodje hummus. En het fijne is dat het zo op tafel staat. Niks moeilijks aan hoor! 

 

 

BEREIDINGSWIJZE

  • Was de spinazie, tomaat, komkommer, basilicumblaadjes en kikkererwten met water en laat goed uitlekken.
  • Snij de tomaat en komkommer in kleine blokjes.
  • Zet een pan met 200ml water op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie en wat zout bij. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur nu uit en voeg de couscous toe, roer kort door. Laat nu 2 á 3 minuten wellen en roer daarna weer goed door.
  • Pak een grote kom en doe hier de couscous in samen met de komkommer, tomaat en kikkererwten. Giet een scheutje basilicumolie erbij, voeg wat peper en zout toe en roer goed door. Proef of de couscous lekker op smaak is.
  • Snij nu de plakjes geitenkaas in kleine stukjes.
  • Pak een bord en leg hier een bedje van spinazie op. Schep de couscous op de spinazie en garneer met geitenkaas en basilicumblaadjes.
  • Snij het stokbrood in sneetjes en leg een paar op het bord. Schep er als laatste een lekkere klodder hummus bij.

Eet smakelijk!