RECEPT GROENE PESTO (BASILICUM)

INGREDIËNTEN

1 flinke teen biologische knoflook

30 g pijnboompitten

30 g Parmezaanse kaas (stuk)

20 g verse blaadjes basilicum

1 biologisch sjalotje

5 el olijfolie, extra vierge

 

Snuf peper & zout


Waarom zelfgemaakte pesto? Het is simpel, snel klaar en smaakt echt veel lekkerder dan de kant-en-klare pesto uit de supermarkt. Dus kom op, waar wat je nog op!  

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de knoflook en snij de sjalot grof.
  • Doe deze samen met de pijnboompitten, peper & zout en Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Verwerk de ingrediënten tot ze fijn zijn.
  • Voeg de basilicumblaadjes toe en verwerk deze tot het fijngehakt is.
  • Voeg als laatste de olijfolie toe en zet de keukenmachine aan tot alles is gemengd.

 Genieten maar!

  

Tip!: Bewaar de pesto in een gesloten pot in de koelkast (bedekt met een laagje olie).