RECEPT - SPINAZIEPESTO

INGREDIËNTEN

100 gram (wilde) spinazie

40 gram hazelnoten (ongebrand/ongezouten)

40 gram parmezaanse kaas (stuk)

2 teentjes knoflook

1 sjalot

5 eetlepels olijfolie

Snuf peper en zout

 


Bij pesto denk je meestal aan basilicum. Maar je kunt van veel meer groenten een pesto maken! Zoals bijvoorbeeld deze, van (wilde) spinazie. En dan gebruiken we geen pijnboompitjes, maar hazelnoten. Ook erg lekker! Ga het snel maar eens zelf proberen. Ciao!

BEREIDINGSWIJZE

  1. Was de spinazie goed met water en laat uitlekken (of gebruik een theedoek of sla centrifuge).
  2. Pel de knoflook en snij de sjalot grof.
  3. Snij de kaas in grote stukken.
  4. Doe deze samen met de spinazie, hazelnoten, peper & zout en Parmezaanse kaas in de keukenmachine.
  5. Verwerk de ingrediënten tot ze fijn zijn.
  6. Voeg als laatste de olijfolie toe en zet de keukenmachine aan tot alles is gemengd.

  

Genieten maar!

 

 Tip!: Bewaar de pesto in een gesloten pot in de koelkast (bedekt met een laagje olie).