RECEPT ZOETE-AARDAPPELSOEP

INGREDIËNTEN (4 PERSONEN, maaltijd)

4 zoete-aardappelen

2 grote winterpenen

2 rode paprika's 

2 rode uien

2 flinke tenen knoflook

2 blokjes groentebouillon

Handje verse platte peterselie

Snuf peper & zout

Kokosolie (om in te bakken)

 


BEREIDINGSWIJZE

  1. Schil de zoete aardappelen met een dunschiller en snij ze in grote stukken (probeer de stukken ongeveer even groot te snijden).
  2. Schil of rasp de winterpenen en snij ze in stukken.
  3. Fruit de uien en snij de knoflook in hele kleine stukjes.
  4. Was de paprika's, snij ze in de lengte door midden en verwijder de steel en zaadlijsten. Snij de paprika in stukken.
  5. Smelt wat kokosolie in een pan en fruit hierin de ui totdat het iets glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en roer 2 minuutjes door op laag vuur.
  6. Zet ruim 1 liter water aan de kook.
  7. Bak nu de zoete aardappel, paprika en wortel mee voor 5 minuten. Roer goed door.
  8. Voeg nu het gekookte water en de 2 blokjes groentebouillon toe aan de rest. 
  9. Breng het geheel aan de kook en laat de soep afgedekt zachtjes koken voor ongeveer 25 minuten.
  10. Was de peterselie en snij grof.
  11. Haal de soep van het vuur en pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
  12. Breng de soep met wat peper en zout op smaak. 
  13. Schenk de soep in kommen en garneer met de peterselie. Lekker met wat stokbrood erbij!

Eet smakelijk!