RECEPT - CHOCOLADETAART

INGREDIËNTEN (12 - 16 PUNTEN)

Voor de cake

400 gram amandelmeel

60 gram rauwe cacaopoeder

1,5 theelepel kaneel

8 vrije uitloop eieren

6 eetlepels biologische honing

2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)

3 eetlepels wijnsteenbakpoeder

100 ml kokosolie

Snuf zeezout

 

Voor de topping

400 gram pure chocolade (85% of meer)

200 ml kokosmelk (bijvoorbeeld van Alpro)

1 biologische citroen

 

Klein handje kokosrasp


This is a winner! Ik ben een ware chocoladefan, echt waar. En ja, wie eigenlijk niet? Er is altijd wel een goede reden te bedenken waarom je een stuk chocola zou moeten eten. Mijn aanleiding was mijn verjaardag. Ik bakte een heerlijke chocoladetaart! En het is echt een lekker hapje. Ga het zelf maar ervaren!

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Pak een grote kom en doe hier alle droge ingrediënten in. Roer goed door elkaar.
  3. Smelt nu de kokosolie in een steelpan.
  4. Voeg de eieren, honing, en gesmolten kokosolie toe aan de droge ingrediënten en goed alles totdat je een glad beslag hebt. 
  5. Pak een taartvorm met een diameter van ongeveer 20 - 25 cm. Vet deze in met wat kokosolie.
  6. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant wat glad.
  7. Zet de taart voor 40 minuten in de oven (kijk af en toe even of het niet te hard gaat).
  8. Is de taart klaar? Laat 'm dan goed afkoelen.

Nu gaan we verder met de topping. 

  1. Was de citroen en rasp de schil (alleen het gele, niet het witte!).
  2. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.
  3. Wanneer alles gesmolten is, voeg je steeds een klein scheutje kokosmelk toe. Goed blijven roeren.
  4. Is alles gemengd? Voeg dan de citroenrasp toe en roer door. 

Besmeer nu je afgekoelde taart aan de bovenkant en de zijkanten met de topping en laat afkoelen. 

 

 

Tip!: Bewaar de taart in de koelkast, maar zet 'm ruim een uur vóór het serveren op kamertemperatuur.