Quinoasalade met venkel, appel en cranberries

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

275 gram quinoa

2 biologische venkelknollen

2 friszoete appels

100 gram gedroogde cranberry’s

1 biologische citroen

125ml zure room

2 eetlepels olijfolie

 

 

Deze heerlijke salade is een echte aanrader in de zomermaanden! De venkel heeft een verrassende smaak en geeft de salade een heerlijke bite. De cranberries, appel en citroen maken de salade fris en dus extra lekker als het buiten warm is.

 

Bereidingswijze

Was de quinoa eerst in een keukenzeef. Kook de quinoa 10 minuten in een middelgrote pan (1 deel quinoa op 2 delen water). Giet het af en doe de quinoa in een ruime schaal. Laat het 10 minuten afkoelen.

 

Was de venkel onder koud water goed schoon. Snij de stengels, het bladgroen en een plak van de onderkant eraf. Halveer de venkelknollen en snijd de helften in hele dunne plakjes. Breng een pan water aan de kook en kook de venkel 2 minuten. Giet de venkel af in een zeef, spoel het met koud water af en laat uitlekken.

 

Schil ondertussen de appels, snij ze in kwarten, verwijder het klokhuis. Snij de stukjes daarna in plakjes. Was de citroen, rasp de gele schil en pers ‘m uit. Sprenkel het citroensap over de stukjes appel. Voeg de venkel, appel en cranberries toe aan de quinoa.

 

Meng de citroenrasp met de olie door de zure room en schep dit door de quinoasalade.

 

Je heerlijke zomerse salade is klaar!

 

Wist je dat: Quinoakorrels zijn zaden en het wordt gezien als superfood, omdat het een 100% natuurlijk voedingsmiddel is met bijzonder veel gunstige voedingstoffen. Quinoa vind je in 3 kleuren: wit, zwart en rood. De rode en zwarte zijn natuurlijke varianten op de witte quinoa. De structuur is iets steviger en het smaakt nog iets meer naar noot dan de witte.