RECEPT - GELE CURRYPASTA

INGREDIËNTEN (GERECHT 2 TOT 3 PERSONEN)

1 stengel sereh (citroengras)

1 verse gele peper 

1 verse rode peper  

5 cm verse gember

2 sjalotten

3 tenen knoflook

Handje verse koriander

1 theelepel mosterdzaad

1/2 theelepel nootmuskaat

1 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)

3 eetlepels vissaus

2 blaadjes kaffir (gedroogd limoenblad)

2 theelepels kokosbloesemsuiker

Sap van 1/2 limoen

50 ml kokosroom (dik, dus uit pakje/blik)

 


De lekkerste currypasta's maak je natuurlijk zelf! Dit recept van gele currypasta combineer je heerlijk met  vis of garnalen. Door de vele kruiden en specerijen komen tijdens het maken van deze curry de heerlijkste geuren vrij. Alsof je je in Azië bevindt! Maak 'm snel zelf en je zal niet snel meer currypasta uit een potje kopen!

BEREIDINGSWIJZE

  • Was het citroengras en hak de witte onderkant en de bovenkant af van de stengel. Snij de stengel in kleine ringetjes.
  • Was de pepers en snij ze in de lengte doormidden. Verwijder de steel en zaadlijsten.
  • Schil de verse gember en snij in stukjes.
  • Snij de sjalotten in stukjes.
  • Snij de knoflooktenen in kleine stukjes.
  • Was de koriander, dep het droog en snij grof. 
  • Verpulver de gedroogde citroenblaadjes in kleine stukjes.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Knijp de halve limoen hierboven uit (let op pitjes).
  • Zet de keukenmachine aan, totdat het een glad (!) geheel geworden is. 

En klaar is je currypasta! 

 

Je eet deze curry bijvoorbeeld met noedels, courgette, sperziebonen, roerbakei en garnalen. Yummie!