Meloensalade met munt en feta

 

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

1/2 galiameloen

1/4 watermeloen (hele grote) of een 1/2 mini watermeloen

1 plak feta

Handje verse muntblaadjes

 

 

 

Afgelopen 2 weken was ik heerlijk op vakantie in Italië bij Villa Alwin in Montefiore dell'Aso. Wellicht bij jullie bekend als de Boerkampies uit Ik Vertrek! Bionda, Alwin en hun 3 jongens hebben het goed voor elkaar daar in de prachtige natuur, het klimaat en de locatie. Wij hebben er heel erg genoten!

 

 

Tijdens één van deze heerlijke dagen heb ik voor lunch deze meloensalade gemaakt. Een lekkere frisse salade met een verrassende combinatie van meloen, feta en munt. Zeker een keer het proberen waard!

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder bij de meloenen alle pitjes en zaadlijsten en snij beide meloenen in stukjes.
  2. Was de blaadjes munt met wat water en snij het grof (hou een paar blaadjes achter voor de garnering).
  3. Doe de meloen en munt in een grote kom en verkruimel hierboven de feta.
  4. Hussel alles lekker door elkaar en verdeel over 2 borden.
  5. Als laatste leg je de overgebleven blaadjes munt erop (dat staat zo leuk)!

 

Eet smakelijk!