PIADINA GEITENKAAS EN HONING

INGREDIËNTEN (VOOR 2 PERSONEN)

2 piadina's

2 eetlepels biologische honing

1 kropsla

1 verse geitenkaas naturel

2 eetlepels pijnboompitjes

Paar blaadjes verse basilicum

Ghee of olijfolie (om in te bakken)

 

 


Natuurlijk kun je dit ook 's avonds eten, maar omdat het zo lekker zoet is, eet ik het liever als lunch. Een piadina is een Italiaans plat gebakken brood wat je heerlijk kunt eten met kaas en salade. Echt weer een aanrader deze!

BEREIDINGSWIJZE

  • Was de sla en blaadjes basilicum. Pluk een paar bladeren van de krop af, genoeg om de piadina mee te bedekken.
  • Pak 1 grote en 1 kleine koekenpan. Smelt de Ghee of olijfolie in de grote pan en bak hierin de piadina een paar minuutjes totdat deze mooi bruin is.
  • In de kleinere koekenpan rooster je (droog) de pijnboompitjes totdat deze een lekkere geur afgeven. Laat ze daarna afkoelen op een bordje. 
  • Wanneer de piadina gebakken is, smeer je met de achterkant van een lepel 1 eetlepel honing over de piadina. Leg hierop de bladere sla.
  • Verkruimel hierover de geitenkaas en strooi de pijnboompitjes er overheen. Als laatste leg je de blaadjes basilicum erop.
  • Vouw de piadina naar binnen toe dicht en zet 'm vast met bijvoorbeeld een satéprikkertje.

Enjoy!