RECEPT NAAN BROOD (BIJGERECHT)

INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)

Kruidenolie

50 ml olijfolie

1/2 teentje knoflook

1 theelepel za'atar kruiden (bijvoorbeeld van Jonnie Boer, verkrijgbaar in supermarkt)

 

Snuf peper en zeezout

 

Broodjes

200 gram speltmeel

7 gram wijnsteenbakpoeder

150 gram Griekse yoghurt

3 gram zeezout

 

2 eetlepels extra speltmeel voor het uitrollen van de deegjes

Ghee of olijfolie (om in te bakken) 


Naan brood is een heerlijk bijgerecht bij een Griekse maaltijd! Of bijvoorbeeld bij de borrel met een beetje hummus.

 

En je denkt misschien dat het heel ingewikkeld is, maar dat is het echt niet hoor. Iedereen kan het, dus jij ook! Nieuwsgierig hoe je deze lekkere broodjes maakt? Je leest het hieronder!

BEREIDINGSWIJZE

  • Doe de 50 ml olijfolie in een klein kommetje en voeg de uitgeperste knoflook, za'atar en peper & zout toe. Roer goed door en laat staan, zodat de smaken goed in de olie trekken.
  • Pak een grote kom en doe hier het speltmeel, bakpoeder, yoghurt en zeezout in.
  • Kneed alles tot een grote bal. Verdeel de bal in vieren.
  • Pak een houten plank en strooi hier de extra speltmeel overheen, zodat je het deeg goed kunt uitrollen en het niet blijft plakken. Rol 4 platte broodjes van het deegje (niet té dun, anders scheurt de deegplak bij het oppakken). 
  • Zet een grote grillpan op het vuur en smelt hier wat Ghee of olijfolie in.
  • Leg de platte broodjes in de pan (waarschijnlijk past het niet allemaal in één keer).
  • Bestrijk de broodjes met de kruidenolie. Bak de broodjes kort op hoog vuur en draai daarna om. Bestrijk ook de andere zijde met olie.(Wanneer er veel losse korreltjes in de pan liggen, haal deze er tussentijds dan even uit met een keukenpapiertje. Dat scheelt veel verbrande stukjes)!
  • Serveer de broodjes direct.

Tips!:

Je kunt deze broodjes lekker eten met tzatziki en Griekse salade

Naan broodjes bij de borrel? Snij de broodjes dan in kleine puntjes en serveer met tzatziki of hummus