RECEPT - BIETENSAP

INGREDIËNTEN (CA. 400ML)

1 rode biet

1 citroen

 1 appel

 Stukje verse gember

Handje verse koriander

 250ml kokoswater 


Kleurrijk en boordevol vitaminen: dan heb ik het over dit verrukkelijke bietensapje! Misschien denk je bij biet 'jakkes'! Maar echt, deze combinatie is gewoon heel lekker. In combinatie met het kokoswater heb je namelijk helemaal niet het idee dat je groenten aan het drinken bent. En je begint je dag meteen lekker fit! 

BEREIDINGSWIJZE

Idealiter gebruik je voor dit sapje een slowjuicer, maar heb je deze nou niet, gebruik dan gewoon een blender en een zeef.

  • Schil de biet en snij in stukjes. Je krijgt er wel paarse vingers van.. 
  • Was de appel (laat de schil zitten), verwijder het klokhuis en snij in stukjes.
  • Pers de citroen uit (let op pitjes)!
  • Was de koriander en snij grof.
  • Schil de verse gember en snij in hele kleine stukjes.
  • Doe de ingrediënten in de slowjuicer of;
  • Stop alles bij elkaar in de blender en mix. Giet het mengsel daarna door de zeef en druk met de achterkant van een grote lepel al het sap eruit.

 Nu kun je genieten van je bietensap!