RECEPT - SPECULAASCAKE

INGREDIËNTEN

125 gram volkoren speltmeel

125 gram amandelmeel

1 handje gemixte noten (ongezouten)

100 ml amandelmelk

100 ml kokosolie

1 eetlepel wijnsteenbakpoeder

25 gram speculaaskruiden 

9 medjool dadels

17 amandelen


Als het buiten donker en kouder wordt, krijg ik altijd trek in allerlei snackjes met speculaas. Nu hebben we natuurlijk al de overheerlijke gevulde speculaas, maar bij deze een nieuwe speculaassnack, namelijk: Speculaascake!

Ook deze is werkelijk om te smullen!

BEREIDINGSWIJZE

  • Zet eerst de oven aan op 180 graden, zodat deze kan voorverwarmen.
  • Smelt op een laag vuurtje de kokosolie totdat deze vloeibaar is.
  • Ontpit de dadels.
  • Doe nu alle droge ingrediënten in de keukenmachine en zet deze aan.
  • Voeg nu de dadels, amandelmelk en kokosolie toe en zet opnieuw aan, totdat je een mooi deegje hebt.
  • Leg een vel bakpapier in de cakevorm.
  • Spatel het deeg nu in de cakevorm en zorg dat het deeg goed verdeeld is. Strijk de bovenkant wat glad.
  • Leg nu de amandelen plat op de bovenkant van de cake (zie foto).
  • Vouw het bakpapier wat dicht, zodat de hitte niet rechtstreeks op de amandelen staat (dit voorkomt dat ze verbranden). 
  • Zet de cake nu voor 60 minuten in de oven (kijk tussentijds hoe gaar de cake is).
  • Controleer de gaarheid met een prikkertje: Komt deze er droog uit, dan is je cake gaar. 
  • Laat de cake afkoelen voordat je er van kan smullen!

Enjoy!