Griekse salade

 

Ingrediënten

3 grote tomaten

1 rode ui

1 plak feta

1 komkommer

1 groene paprika

12 Griekse olijven

1 ½ theelepel gedroogde oregano

3 eetlepels extra vierge olijfolie

 

 

Iedereen kent deze salade, of je nou wel of niet in Griekenland bent geweest. En dat is natuurlijk ook logisch, want het is super lekker en eenvoudig te maken! Koop wel verse feta, want die smaakt veel lekkerder en geeft de salade een echte boost. Met dit recept waan je je even in een Mediterraan klimaat met zachte winters en lange hete, droge zomers. Mmmm, ik krijg er al trek van!

 

Bereidingswijze

1.       Snij de tomaten in partjes en doe ze in een salad bowl.

2.       Snij de ui in ringen en voeg deze toe aan de kom.

3.       Bestrooi naar smaak met oregano.

4.       Meng het geheel goed door en laat circa 30 minuutjes op kamertemperatuur staan.

5.       Snij de bovenkant van de paprika eraf en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in ringen. 

6.       Verkruimel de feta grof.

7.       Was de komkommer en snij deze in halve plakjes.

8.       Vlak voor het serveren voeg je de feta, komkommer, olijven en paprika toe.

9.       Meng alles door elkaar.

10.   Besprenkel als laatste met olijfolie en serveer met naan brood en tzatziki.

 

Waan je heerlijk in Griekenland, enjoy!