'Snickers' - chocolade/noten reep
Ingrediënten
Bodem
75 gram kokosolie
35 gram rauwe cacao
Snuf zeezout
Middelste laag
50 gram kokosolie
50 ml amandelmelk
50 gram ahornsiroop
100 gram amandelmeel
Snuf zeezout
Topping
8 verse dadels
4 flinke theelepels biologische notenpasta
20 ml water
Bereidingswijze
Pak een schaaltje/bakje van circa 14 - 20 cm en leg hier vershoudfolie in.
Je begint met de bodem van chocola:
Smelt de kokosolie, laat het wat afkoelen en doe dit in een kom. Mix dit met de cacaopoeder en het zeezout. Giet het mengsel in het bakje met plastic folie en zet
het voor 15 minuten in de vriezer.
Nu ga je aan de slag met de middelste laag:
Smelt opnieuw de kokosolie, laat het iets afkoelen en mix dit in de keukenmachine met de amandelmelk, ahornsiroop, amandelmeel en zeezout tot een glad mengsel.
Verdeel dit nu over de chocoladebodem. Zet het voor 60 - 70 minuten in de vriezer.
Als laatste maak je de topping:
Ontpit de dadels en doe deze samen met de notenpasta en het water in de keukenmachine. Mix totdat je een plakkerig egaal mengsel hebt. Verdeel deze topping over de
middelste laag en smeer goed uit zodat alles bedekt is.
Zet het geheel wederom voor een uur terug in de vriezer. Na dit uur (duurt lang hè!) kun je de enorme plak in kleine stukjes snijden. Snij ze zeer niet te groot, want het is machtig hoor! En dan... Genieten!
Tip! Bewaar 'm in de vriezer.