'Snickers' - chocolade/noten reep

 

Ingrediënten

 

Bodem

75 gram kokosolie

35 gram rauwe cacao

Snuf zeezout

 

Middelste laag

50 gram kokosolie

50 ml amandelmelk

50 gram ahornsiroop

100 gram amandelmeel

Snuf zeezout

 

Topping

8 verse dadels

4 flinke theelepels biologische notenpasta

20 ml water

 

Bereidingswijze

Pak een schaaltje/bakje van circa 14 - 20 cm en leg hier vershoudfolie in.

 

Je begint met de bodem van chocola:
Smelt de kokosolie, laat het wat afkoelen en doe dit in een kom. Mix dit met de cacaopoeder en het zeezout. Giet het mengsel in het bakje met plastic folie en zet het voor 15 minuten in de vriezer.

Nu ga je aan de slag met de middelste laag:
Smelt opnieuw de kokosolie, laat het iets afkoelen en mix dit in de keukenmachine met de amandelmelk, ahornsiroop, amandelmeel en zeezout tot een glad mengsel. Verdeel dit nu over de chocoladebodem. Zet het voor 60 - 70 minuten in de vriezer. 

Als laatste maak je de topping:
Ontpit de dadels en doe deze samen met de notenpasta en het water in de keukenmachine. Mix totdat je een plakkerig egaal mengsel hebt. Verdeel deze topping over de middelste laag en smeer goed uit zodat alles bedekt is. 

 

Zet het geheel wederom voor een uur terug in de vriezer. Na dit uur (duurt lang hè!) kun je de enorme plak in kleine stukjes snijden. Snij ze zeer niet te groot, want het is machtig hoor! En dan... Genieten!

 

Tip! Bewaar 'm in de vriezer.