RECEPT - WENTELTEEFJES

INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)

4 stuks spelt- of volkoren boterhammen

1 ei

150ml plantaardige melk (bijv. amandelmelk of havermelk)

2 1/2 theelepel kaneel

2 1/2 eetlepel honing

1 appel


Heb jij ook wel eens trek in iets, maar denk je al gauw 'Laat maar, want dat is zo ongezond'? Gelukkig zijn er voor heel veel lekkere dingen nu ook heel veel gezondere recepten! Wat dacht je bijvoorbeeld van gevulde speculaas of chocoladenoten?

 

Gister was ik met mijn vader in het Kookpunt in Rotterdam. Daar kunnen wij allebei uren rondneuzen. Bij de afdeling kookboeken kwamen we op alles wat zo lekker is, maar vaak ook ongezond. Zo vertelde hij dat hij vroeger altijd genoot van wentelteefjes, maar dan wel de variant met veel suiker. Heel lekker natuurlijk, maar dat eten we liever niet te veel. Vandaar bij deze, speciaal voor mijn vader, een recept voor wentelteefjes. Maar dan natuurlijk wel een gezonder alternatief! Pap, eet smakelijk!

BEREIDINGSWIJZE WENTELTEEFJES

  • Begin met het samenvoegen van de plantaardige melk, het ei en 2 theelepels kaneel. Voeg hier 2 eetlepels honing aan toe en mix goed door elkaar met een vork.
  • Giet het mengsel in een diep bord en dompel de boterhammen stuk voor stuk onder, zodat ze goed nat zijn.
  • Snij de appel in kleine schijfjes.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en leg de boterhammen er in. Draai na een tijdje voorzichtig om en druppel op de reeds gebakken kant een klein beetje honing.
  • Draai na een tijdje nog eens om en druppel ook op deze kant een klein beetje honing. Misschien moet je de boterhammen wat vaker draaien, zodat ze een lekker bruin krokant buitenkantje krijgen.
  • Leg de boterhammen op een bord en leg hierop de schijfjes appel. 
  • Als laatste strooi je nog een klein beetje kaneel over het geheel.

 

Eet smakelijk!