RECEPT - BIETENSOEP

INGREDIËNTEN (4 MOKKEN)

500 gram gekookte bieten

1 groene appel

1 rode ui

1 theelepel kaneel

2 teentjes knoflook

2 blokjes groentebouillon

1,5 cm verse gember

Snuf zout

Kokosolie (om in te bakken)

0,8 liter water

4 theelepels crème fraiche


Deze soep is het lekkerst als voorgerecht. Serveer 'm in een klein glaasje en het ziet er gelijk heel feestelijk uit!

BEREIDINGSWIJZE

  • Snij de rode bieten in stukken.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij ook deze in stukken.
  • Snipper de ui en snij de knoflook en gember in kleine stukjes.
  • Smelt wat kokosolie in een koekenpan en fruit de ui tot deze iets glazig ziet.
  • Voeg hierna de knoflook en gember toe.
  • Doe nu de kaneel er bij en roer even door.
  • Doe het water in een grote soeppan en gooi hier de groentebouillon in. Breng het water aan de kook.
  • Doe de bieten en appel bij de knoflook, gember en ui in de pan en voeg wat zout toe. Roer dit even door.
  • Hierna doe je het groentemengsel bij het water.
  • Laat de soep zachtjes garen (circa 10 minuten).
  • Haal de pan van het vuur en maak met de staafmixer een gladde soep. Wanneer je de soep te dik vindt, kun je wat extra water toevoegen.
  • Serveer met een theelepel crème fraiche.

Enjoy!