RECEPT - PUNTPAPRIKA MET GEITENKAAS

Puntpaprika gevuld met geitenkaas

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

2 puntpaprika’s

150 gram neutrale geitenkaas

25 gram zongedroogde tomaatjes

1 biologisch sjalotje

30 gram pijnboompitten

 

 

 

 

Ik eet geen vlees, maar ben wél dol op kaas! Geitenkaas, feta, hüttenkäse … heerlijk! Alleen niet zo handig met mijn lactose intolerantie...

De combinatie van geitenkaas met pijnboompitjes vind ik onweerstaanbaar. Niet voor niks maak ik dit gerecht dan ook met enige regelmaat! Serveer de gevulde puntpaprika met een gepofte zoete aardappel en je hebt een mooi hoofdgerecht klaar gemaakt.

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de geitenkaas, tomaat en pijnboompitten door elkaar. Snij de steel van de zoete puntpaprika’s er af. Snij de paprika’s daarna doormidden. Vul de 4 helften met het mengsel van geitenkaas.

Doe een vel bakpapier op de bakplaat. Leg de puntpaprika’s op de bakplaat en bak ze in 10 – 12 minuutjes totdat de kaas zacht is.

 

Eet smakelijk!

 

Tip!: Eet dit gerecht met een gepofte zoete aardappel met knoflook-yoghurt saus.

 


Ook nog op zoek naar een lekker voor- of nagerecht?