RECEPT COMPOTE APPEL, BANAAN, ROZIJNEN

INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)

2 appels

1 banaan

2 handjes rozijnen (ongezwaveld)

2 theelepels kaneel

1 eetlepel kokosolie

 

Optioneel

1 klein koffiekopje havermout

1,5 koffiekopje rijstmelk


Dit is een heerlijk ontbijtje wanneer het buiten koud is. Het smaakt namelijk net als een warm vruchtentaartje! En de kaneel geeft die lekkere winterse smaak. Het vult goed, dus je kunt daarna met gemak de kou aan!

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine stukjes.
  • Pel de banaan en snij ook deze in kleine stukjes.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje op middelhoog vuur.
  • Mix ondertussen in een kom het fruit samen met de rozijnen en kaneel.
  • Doe  het geheel in het steelpannetje en blijf voor een paar minuutjes goed roeren, net zo lang totdat het fruit lekker zacht wordt (de banaan 'smelt' bijna helemaal).

 

En dan is je compote al klaar! Je kunt het eventueel combineren met havermout (zoals op de foto).

 

Doe dan in een ander steelpannetje een klein koffiekopje havermout met 1,5 koffiekopje rijstmelk. Laat zachtjes koken voor een aantel minuten, totdat de havermout lekker dik is. 

Leg een laagje havermout in een breed glas of bakje en doe hierop de compote. 

 

 Eet smakelijk!