RECEPT GEVULDE PORTOBELLO

INGREDIËNTEN


150 gram rode linzen

1 blokje groentebouillon

6 portobello's

1 biologische rode ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels witte wijn

150 gram doperwten

1 theelepel gedroogde oregano

3 theelepels rode pesto

Paar blaadjes basilicum

Scheut olijfolie

Snuf zout en peper

Olijfolie

 

Ghee of olijfolie (om in te bakken)

Geïnspireerd door een recept van Rens Kroes, heb ik deze portobello's gemaakt. Met een eigen twist vinden jullie hier mijn recept. Als je graag vegetarisch eet, dan moet je deze heerlijke gevulde portobello's echt een keer proberen!

BEREIDINGSWIJZE

  •  Doe de linzen, samen met het bouillonblokje in een pannetje.
  • Giet hier water bij, zodat de linzen goed onder water staan.
  • Breng aan de kook voor circa 20 minuutjes en wacht tot het drooggekookt is. Als het droogkoken te snel gaat, schenk dan tussendoor een beetje water bij.
  • Zet de grill alvast aan op de hoogste stand.
  • Maak nu de paddenstoelen schoon en verwijder het steeltje.
  • Leg de portobello's met de onderkant naar boven in een ovenschaal. Giet hier een klein beetje olijfolie overheen en zet voor circa 10 minuten onder de grill. 
  • Snij ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes. Smelt wat Ghee of olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui totdat deze een beetje glazig is. Voeg nu de knoflook erbij en bak mee voor 1 minuut.
  • Doe nu de linzen, wijn, doperwtjes, oregano, pesto en peper en zout in de pan erbij en roer alles een paar minuten door elkaar. 
  • Leg de portobello's op een bord en vul ieder met 2 flinke eetlepels van het mengsel.
  • Sprenkel wat olijfolie over de portobello's, rasp wat geitenkaas erover en leg de basilicumblaadjes erop. 

 

Genieten maar!