RECEPT - BLOEMKOOLPIZZA TOMAAT, MOZZARELLA, BASILICUM

INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)

1 verpakking Magioni bloemkoolbodem voor pizza (2 bodems)

1 blikje tomatenpuree 140 gram

20 cherry tomaatjes

1 bol buffelmozzarella

2 theelepels oregano

1 sjalot

2 eetlepels pijnboompitjes

Flinke hand rucola

10 blaadjes verse basilicum


Een pizzabodem van bloemkool kun je natuurlijk ook zelf maken, alleen kost dit best wat tijd. Gelukkig bestaat er nu een kant-en-klare bodem die je zo koopt in de supermarkt, in het koelvak. Helaas heeft niet iedere supermarkt ze nog, maar hopelijk komt hier snel verandering in! Deze pizzabodem bevat 70 gram bloemkool en 30% minder koolhydraten ten opzichte van de standaard. Dat klinkt goed toch? En de bodem smaakt eigenlijk helemaal niet naar bloemkool, dus mocht je niet van bloemkool houden, is dat ook geen excuus. Het is gewoon een heerlijke pizza die snel klaar is. Hoppa!

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Haal de pizzabodems uit de verpakking en leg ze op een plank.
  • Smeer de tomatenpuree met de achterkant van een lepel uit over de 2 pizzabodems.
  • Was de cherry tomaatjes en snij ze door de helft.
  • Verdeel de tomaatjes over de pizza's.
  • Snij de mozzarella in plakjes en verdeel ook deze over de pizza's.
  • Snij de sjalot in dunne ringetjes en leg op de pizza's.
  • Strooi de pijnboompitjes en de oregano er overheen.
  • Zet de pizza voor 8 - 10 minuten in de oven.
  • Was ondertussen de rucola en de basilicumblaadjes en laat deze goed uitlekken.
  • Als de pizza's klaar zijn, haal je ze uit de oven en garneer je ze met de rucola en basilicum.

 

Eet smakelijk!