RECEPT GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL

INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)


 

4 grote zoete aardappelen (ongeveer even groot)

Aluminiumfolie

 

 

 

 

Dit gerecht is een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld de gevulde zoete puntpaprika, of de feta uit de oven.

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappelen met water en verwijder eventuele oneffenheden.
  • Droog de aardappelen een beetje af.
  • Rol deze in een stuk aluminiumfolie.
  • Zet de aardappelen voor ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer na 40 minuten met een satéprikkertje of de binnenkant zacht is. Zo niet, zet ze dan nog even terug.

 

Serveertip!: Snij een kruisje door het aluminiumfolie heen in de aardappel. Vouw het folie en de schil een beetje open. Giet er een eetlepel knoflooksaus op.

 

 

Eet smakelijk!


Ook nog op zoek naar een lekker voor- of nagerecht?