Taaitaai-koek
Ingrediënten
250 gram volkoren speltmeel
100 gram biologische honing
3 theelepels speculaaskruiden
2 theelepels anijskruiden
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
1 eetlepel appelstroop
Snuf zout
Ik denk dat in de decembermaand het meeste wordt gesnoept. Door alle feestdagen met de bijbehorende lekkernijen is het daarom niet altijd even makkelijk om de balans goed te houden. Daarom
vind ik het zo fijn dat je heerlijke snacks kunt maken zonder toevoeging van suiker. Zoals deze taaitaai-koeken bijvoorbeeld. Gezoet met honing en kruiden. En lekker dat ze zijn joh! Probeer maar
eens!
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schud het speltmeel boven een kom door een zeef.
-
Voeg nu de kruiden, anijs, bakpoeder en zout toe en mix door elkaar.
-
Verwarm de honing in een steelpannetje op laag vuur.
-
Doe de honing, appelstroop en een scheutje water bij de droge ingrediënten en kneed totdat je deegje mooi glad is (als je
deeg te droog blijft, voeg dan een eetlepel water toe).
-
Strooi wat extra speltmeel op je schone aanrecht of grote plank en leg hier de deegbal op.
-
Rol met een deegroller uit tot een dikte van circa 1 cm.
-
Je kunt er nu rechthoeken uit snijden, of als je het leuk vindt kun je met vormpjes werken.
-
Leg ze allemaal op een met bakpapier belegde bakplaat en zet voor ongeveer 15 minuten in de oven.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Enjoy!